Jag älskar musik i (nästan) alla former. Jag lyssnar helst men skrålar även gärna med i allt från psalmer och lovsång till sommarplågor och hårdrock. Jag är oerhört fascinerad av att det hela tiden skapas ny musik, nya låtar. Det finns ju inte hur många toner som helst. Men det verkar finnas hur många sätt som helst att kombinera dem på. Korta och långa toner, olika tonarter, moll och dur, lågmält sparsmakat och överdådigt pampigt. Kommer den dagen att komma när ”alla” musikstycken skrivits? När det inte går att kombinera tonerna på fler sätt?
Jag är övertygad om att musiken kommer från Gud, han har skapat den och gett oss möjlighet att njuta av den. Och även Gud gillar variation och vill ibland höra något nytt. Det står i psaltaren flera gånger: ”Sjung en NY sång!” Bl.a. i Ps 96:1 Sjung till Herrens ära, sjung en ny sång, sjung till Herrens ära, hela världen! Det kanske är därför variationsmöjligheterna är så stora.
Och om jag någon gång tvekar om Gud gillar variation eller inte är det bara att lyfta blicken till hans skapelse, t.ex. alla olika blommor och djur. Och det finns inte två människor som är exakt lika, inte ens enäggstvillingar. Man kan ju tycka att det hade varit enklare att ha en standardform för näsor, munnar, öron m.m. Men nu har vi alla begåvats med olika utseende och även olika sätt att lovprisa vår Far. Låt oss uppmuntra varandra att sjunga sånger för att lovprisa alltings skapare, både gamla godingar och uppfriskande nya !

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *